Home

Achtergrond

Winstmakend Cargill richt zich op buitenland

De winst van Cargill zijn het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met 44 procent gestegen tot netto 641 miljoen euro.

Dat maakte het Amerikaanse agroconcern gisteren bekend op een persconerentie. De steeds grotere schommelingen in agrarische prijzen doen Cargill volgens Page weinig pijn. "We verplaatsen meer agrarische grondstoffen en over langere afstanden. Door de groei zijn we nu beter in staat risico’s te meten en in te schatten."

Alle onderdelen maakten winst terwijl de agrarische grondstoffen-divisie verreweg het grootste aandeel had in de winstgroei. De voedings-ingrediënten-divisie maakt volgens Page snel progressie. De industriële divisie, verantwoordelijk voor de productie van o.m. kunstmest, verkocht eveneens een stuk beter.

Page verklaarde dat in de afgelopen 7 jaar het bedrijf 12 miljard euro investeerde in 'werkkapitaal'. Het bijna 200 jaar oude bedrijf wil haar vleugels internationaal uitslaan. Daartoe zijn ze recent een joint-venture aangegaan met het Japanse Teijin. Samen gaan de bedrijven biopolymeren onderzoeken en vermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.