Home

Achtergrond

Wim Ravestein overleden

Wim Ravestein, erelid van de NBvB, is naar nu bekend is geworden op 27 december overleden na een kortstondige ziekte. Hij is op 31 december begraven.

Wim Ravestein is in 1994 benoemd tot erelid wegens zijn ruim 30-jarige inzet voor de landelijke belangenbehartiging van de boomkwekerij. In de jaren 60 en 70 was hij voorzitter van de LTB in Boskoop en de KNBTB-boomkwekerijcommissie. In die tijd waren er meerdere boomkwekerijorganisaties actief. Eind jaren 60 ging een werkgroep onder leiding van Rob Leemhuis aan het werk om tot één landelijke boomkwekerijorganisatie te komen.

Wim Ravestein was hierin de inspirerende vertegenwoordiger vanuit Boskoop. Hij was pleitbezorger van een eenduidige, landelijke belangenbehartiging voor de boomkwekerijsector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.