Home

Achtergrond

Wilde dieren duiken vaker op in steden Brazilië

Slangen, apen en andere wilde dieren duiken steeds vaker op in steden in Brazilië. Vorige week verscheen een 4 meter lange krokodil in het centrum van Rio de Janeiro. Het dier veroorzaakte een grote verkeersopstopping.

Biologe Débora Thomaz stelde maandag in de interneteditie van de Spaanse krant El País dat de grotere aanwezigheid van wilde dieren in de steden te maken heeft met de klimaatverandering. ”De dieren raken daardoor gedesoriënteerd en verlaten steeds vaker hun natuurlijke omgeving om te zoeken naar eten en drinken”, aldus Thomaz.

Grote ophef ontstond er vorige week woensdag in de stad Abaetetuba in de noordelijke deelstaat Pará, waar een 9 meter lange en 120 kilo zware wurgslang rondwaarde. De slang bedreigde in Abaetetuba een 7-jarige meisje. Voordat het dier kon toeslaan, hakte een jongen echter met een kapmes de kop van het dier af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.