Home

Achtergrond 173 x bekeken

Westen VS nog steeds gebukt onder winterstorm

De storm die sinds vrijdag over het westen van de Verenigde Staten raast, heeft zaterdag voor overstromingen gezorgd in de staat Nevada.

Een paar duizend mensen strandden nadat een dijk was doorgebroken en ijskoud kanaalwater drie- tot vierhonderd huizen instroomde, aldus Amerikaanse media.

De storm, met windsnelheden tot 160 kilometer per uur, is inmiddels over het hoogtepunt heen, maar weet al twee dagen voor chaos te zorgen in Californië en omliggende staten. In die staat eiste het noodweer tot nog toe een leven. De harde wind, omgevallen bomen en sneeuwval hebben ervoor gezorgd dat ten minste 440.000 mensen langs de Amerikaanse westkust zaterdagmiddag zonder stroom zaten.

De autoriteiten hebben circa drieduizend mensen in het zuiden van Californië gevraagd hun huizen te verlaten omdat in hun omgeving modderstromen dreigen. Door hevige bosbranden in oktober kwamen hellingen in onder meer Orange County bloot te liggen. Daardoor kan de met regenwater verzadigde bodem makkelijk gaan schuiven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.