Home

Achtergrond 2 reacties

Werkfruit tegen overgewicht

Werkfruit is een nieuwe campagne in de strijd tegen het overgewicht.

Het idee is simpel: Zet een fruitschaal bij de koffieautomaten op de werkvloer zodat werknemers gemakkelijk een gezond tussendoortje kunnen pakken. Werkgevers kunnen het fruit gratis of tegen een kleine vergoeding aan hun personeel aanbieden.

Bij het Voedingscentrum in Den Haag gaf Raul Rosenmöller, voorzitter van het convenant overgewicht, vandaag de aftrap voor de campagne. Die richt zich met name op kleine en middelgrote bedrijven. Het streven is dat er binnen drie jaar 3000 bedrijven meedoen.

j het Voedingscentrum en op het kantoor van Productschap Tuinbouw is het idee al getest. Het viel goed bij de werknemers en driekwart van hen eet meer fruit doordat het op het werk nu voor het grijpen ligt.

Of fruit op het werk bijdraagt aan het terugdringen van het ziekteverzuim, is nog onvoldoende onderzocht, aldus Auke Heins van AGF Promotie Nederland, dat betrokken is bij de campagne. Dat is volgens hem ook moeilijk te zeggen, omdat verzuim ook afhangt van andere factoren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Werkfruit? Fantastisch! Ze komen bij ons elke week fruitbezorgen in een speciale groene tas. Het is elke week weer een verrassing wat er in degroenetas zit. Mandarijnen, pruimen, lychees.

  Het is een enorm succes!

 • no-profile-image

  gert

  ook schoolfruit

Of registreer je om te kunnen reageren.