Home

Achtergrond

Wellink tempert groeiverwachting economie

President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) is wat somberder over de economie. Hij zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat hij verwacht dat de groei rond de 1,5 procent uitkomt.

De DNB sprak eind vorig jaar in zijn kwartaalbericht nog een officiële verwachting uit van 2,6 procent.

"De Europese Centrale Bank zegt voor iedereen een groei van 2 procent, maar de wereld is niet zo precies voorspelbaar'', aldus Wellink. "Het ligt tussen de 1,5 en 2,5 procent. Ik denk dat het eerder bij de 1,5 dan bij de 2,5 procent uitkomt.''

Het kabinet moet zich volgens Wellink voorbereiden op de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis. "Het lijkt me onbetwistbaar dat er wat in Amerika gaande is de rest van de economie niet overspoelt'', aldus Wellink "Links- of rechtsom komt het hier terecht.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.