Home

Achtergrond

Weinig veranderingen in politieke peiling

De wekelijkse peiling van Maurice de Hond naar de huidige populariteit van politieke partijen in de Tweede Kamer laat vandaag weinig veranderingen zien in vergelijking met vorige week.

De enige die stijgt is D66 dat zeven zetels zou behalen als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn. Vorige week waren dat er nog vijf. De sociaal-liberalen hebben nu drie Kamerzetels.

In de peiling van vandaag komt het CDA uit op 33 zetels, een minder dan vorige week. De christendemocraten hebben nu 41 zetels in het parlement. De PvdA staat net als vorige week op 23 zetels, tien minder dan nu in de Kamer. Derde grootste partij is Trots op Nederland van Rita Verdonk met negentien zetels.

In de peiling haalt verder de SP achttien zetels, de VVD veertien, de Partij voor de Vrijheid dertien, GroenLinks twaalf en de ChristenUnie zes. De Partij voor de Dieren staat op drie zetels, de SGP op twee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.