Home

Achtergrond 190 x bekeken

Weinig sporen in vochtrijke diervoeders

In verse vochtrijke diervoeders voor herkauwers komen weinig sporen met zuurstof voor. Dat blijkt uit onderzoek van het Productschap Diervoeder (PDV).

Deze sporen verminderen de houdbaarheid van melk en melkproducten. Besmetting met deze sporen via vochtrijke diervoeders is zeer beperkt in vergelijking met andere bronnen en vormt dus geen probleem met de hygiëne op melkveebedrijven.

Het onderzoek is een vervolg op onderzoek van Nizo Food Research in Ede, dat in vochtrijke diervoeders relatief veel sporen met zuurstof ontdekte. Het PDV liet 163 monsters vochtrijke diervoeders door het Blgg nemen en deze onderzoeken door CCL in Veghel. Daarbij vond onderzoek plaats op aardappelpersvezels, bierbostel, bietenpulp, cigarantperspulp, maisglutenvoer, aardappelsnippers en -stoomschillen.

Op geen van de monsters vond CCL een hoeveelheid sporen met zuurstof vergelijkbaar met het NIZO-niveau. De hoogste waarden in het CCL-onderzoek liggen tenminste een factor 100 lager dan de hoogste waarden in het NIZO-onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.