Home

Achtergrond

Weer stroomstoring in Bommelerwaard

Een deel van de Bommelerwaard heeft vanmiddag weer twee uur zonder stroom gezeten.

De oorzaak was een storing in een kabel, meldde een woordvoerder van energiebedrijf Nuon. Het gebied werd in december getroffen door stroomuitval na een incident met een helikopter.

De plaatsen Rossum, Hurwenen en Heerewaarden kwamen donderdag rond half twee zonder elektriciteit te zitten. Het ging om ongeveer 1.500 huishoudens. Monteurs wisten de stroomvoorziening rond half vier weer te herstellen.

Dezelfde plaatsen zaten in december vijftig uur lang zonder elektriciteit, nadat een Apache-helikopter van de luchtmacht door een aantal stroomkabels was gevlogen. De herstelwerkzaamheden aan die hoogspanningskabels duren nog steeds voort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.