Home

Achtergrond

Wateroverlast Australië houdt voorlopig aan

Duizenden Australiërs zullen waarschijnlijk nog een week van de buitenwereld zijn afgesloten door de overstromingen in de deelstaten New South Wales en Queensland.

Vooral mensen op het afgelegen platteland moeten rekenen op nog dagen aanhoudende problemen, aldus verscheidene Australische kranten vandaag.

In totaal zeker 3000 mensen zijn momenteel getroffen door het hoogwater, het gevolg van aanhoudende regenval op een gortdroge grond. Veel bruggen zijn weggeslagen en veel wegen staan blank. Het aantal gebieden waar de noodtoestand geldt, is gisteren verder uitgebreid. Volgens meteorologen zijn het de ernstigste overstromingen in twintig jaar.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. De schade loopt (omgerekend) in de vele miljoenen euro's. Veel toeristische gebieden kampen met verliezen nu veel stranden zijn gesloten wegens het noodweer. Het is momenteel zomer in Australië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.