Home

Achtergrond 178 x bekeken

Vorig jaar ruim 7 procent meer files

De files op de snelwegen zijn vorig jaar met 7,2 procent toegenomen in vergelijking met 2006.

Dat blijkt uit een brief die minister Camiel Eurlings van Verkeer vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De minister baseert zich op cijfers, analyses en onderzoeken van het Verkeerscentrum Nederland (VCNL) en de Dienst Verkeer en Waterstaat (DVS) van Rijkswaterstaat.

Het toenemende fileprobleem heeft een reeks oorzaken. Zo blijft het aantal auto's toenemen en eisen wegwerkzaamheden hun tol. Sinds een paar jaar is Rijkswaterstaat op grote schaal bezig met het wegwerken van achterstallig onderhoud en met het aanleggen van nieuw asfalt. In 2006 en 2007 is 2250 kilometer snelweg voorzien van een nieuwe bovenlaag.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 5,2 procent van de files vorig jaar te wijten was aan wegwerkzaamheden. Dat betekent een lichte toename in vergelijking met 2006, toen werkzaamheden verantwoordelijk waren voor 4 procent van alle opstoppingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.