Home

Achtergrond

Vijftig woningen Zaandam ontruimd na bommelding

De politie heeft vanmiddag in Zaandam vijftig woningen ontruimd na een bommelding bij een woning aan de Prins Hendrikstraat.

Dit heeft een woordvoerder van de politie vanmiddag gezegd. Hoeveel mensen hun huis hebben moeten verlaten, is onbekend.

De ontruimde woningen staan in een straal van 100 meter om de woning waarbij een bom zou liggen. De bewoners zijn ondergebracht in het Zaantheater. De politie is momenteel met honden en bomverkenners aan het speuren naar de bom. Voor de politie-ingreep moesten enkele tientallen agenten van het korps Zaanstreek-Waterland, die op dat moment aan het staken waren, hun actie onderbreken.

Volgens de politiewoordvoerder zijn rond 18.30 uur twee verdiepingen van de woning doorzocht. Tot nu toe is niets gevonden. De kruipruimte en de zolder worden nog bekeken. Wordt ook hier niets gevonden, dan geeft de politie het gebied weer vrij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.