Home

Achtergrond 165 x bekeken 2 reacties

Vijfde verdachte kaasroof aangehouden

De politie heeft een vijfde verdachte aangehouden in de zaak van een omvangrijke kaasroof in Zeewolde. Dat laat de politie weten. De dieven wilden donderdagavond honderden kazen stelen bij een groothandel in Zeewolde.

Drie van de kaasrovers, twee mannen en een vrouw, werden op heterdaad betrapt toen ze de kazen inlaadden in een vrachtwagen. De dieven probeerden te vluchten maar ramden daarbij een politieauto.

Vrijdagochtend werd een vierde verdachte aangehouden. De laatste arrestatie betreft een 51-jarige inwoner van Amersfoort die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd aangehouden.

Het onderzoek naar de roof is nog in volle gang. De politie probeert uit te vinden wat de bestemming was voor de buit, die een waarde van 145.000 euro vertegenwoordigt. Eerder verdwenen drie grote partijen kaas ter waarde van 300.000 euro uit de groothandel.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Paul

    Er zit een luchtje aan deze zaak.

  • no-profile-image

    Kaasboerin

    Ook de boerenkaas op de kaasboerderijen is intrek bij het dievengilde, op minstens twee plaatsen in het land zij partijen kaas uit de opslag van de boerderij ontvreemd. Ook wij hebben op onze boerderij nachtelijk bezoek gehad, gelukkig bleef het leed bij ons beperkt tot wat braaksporen.

Of registreer je om te kunnen reageren.