Home

Achtergrond 166 x bekeken

Vijf speerpunten LTO Noord Gelderland 2008

Voor 2008 heeft LTO Noord Gelderland vijf goede voornemens: een ontwikkelingsgericht planologisch beleid, een verdere verbetering van de verkaveling, meer ruimte voor de glastuinbouw, een realistisch waterbeleid en een verruiming binnen het ammoniakbeleid.

LTO Noord maakt zich naar eigen zeggen hard voor flexibele bestemmingsplannen met een toereikend bouwblok voor toekomstgerichte agrarische bedrijven. Ook lobbyt LTO Noord aan voldoende budget voor landbouwstructuurverbetering en het tot stand brengen van kavelruilprojecten.

De organisatie is tevens betrokken bij de ontwikkeling van twee grote glastuinbouwconcentratiegebieden. Voor wat betreft het ammoniakbeleid streeft LTO Noord ernaar 250 meter zones te schrappen rond gebieden kleiner dan 50 hectare en de externe werking van het Natura 2000 beleid zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de landbouw ook hier perspectief behoudt.

Of registreer je om te kunnen reageren.