Home

Achtergrond 2 reacties

Verzet tegen onverdoofd slachten Roemenië

Dierenberschermers vragen de EU om actie tegen het onverdoofd slachten van varkens in Roemenië.

De Roemenen hebben de traditie om voor Kerstmis een of twee varkens de keel door te snijden. Dat is tegen een Europese wet die slachters verplicht dieren te verdoven.

Roemenië heeft echter om een uitzondering gevraagd op religieuze gronden. "De vieringen kunnen best een traditie zijn in Roemenië, maar er is niets religieus aan de manier waarop de dieren worden gedood'', zei Sonja Van Tichelen, directeur van Eurogroup for Animals dinsdag. "De dieren lijden onnodig.''

De dierenbeschermers vragen EU-commissaris Markos Kyprianou (Gezondheid) om actie voor de anderhalf miljoen varkens die zo jaarlijks de dood vinden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    chefke

    en de turkendie mogen hier wel onverdoofd slachten daar word niks tegen gedaan ook mevr thieme van de partij van de dieren gr chefke

  • no-profile-image

    Leen

    Beter in huislijke kring onverdoofd geslacht dan eerst de stress van het slachthuis met krijsende varkens en dan afgemaakt worden. De menselijke maat voert weer de boventoon zonder ter zake kundig te zijn, maar ja, die het hardst schreewd wordt gehoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.