Home

Achtergrond 229 x bekeken

Verzekeringsdeal Univé en Friesland Bank van de baan

De voorgenomen samenwerking in verzekeringen tussen verzekeraar Univé en de Friesland Bank gaat niet door.

Dat hebben beide bedrijven vandaag bevestigd. De verzekeraar en de bank lieten vorig jaar september weten met elkaar in gesprek te zijn. De bank wilde standaardverzekeringen, zoals die nu door dochterbedrijf Friesland Bank Assurantiën worden verkocht, door een verzekeraar laten uitvoeren. Onder meer om meer winst te maken.

"Voor beide viel niet voldoende winst in een samenwerkingsmodel te halen, maar we een gaan in goede harmonie uit elkaar'', aldus de woordvoerder van de bank. De Friesland Bank stelt wel op zoek te blijven naar een manier om meer winst uit bijvoorbeeld autoverzekeringen te halen.

De bank presenteert de jaarcijfers over 2007 op 4 april in Amsterdam. Uiterlijk die dag wil de bank duidelijkheid geven over de standaardverzekeringen. De op maat gemaakte verzekeringen voor vooral ondernemers blijft Friesland Bank Assurantiën zelf verkopen.
Eerder ging de Rabobank al samenwerken met Achmea en Van Lanschot Bankiers met de Goudse Verzekeringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.