Home

Achtergrond

Vertrouwen consument licht gedaald

Het vertrouwen van de consument is in januari licht gedaald ten opzichte van december vorig jaar.

De index van het consumentenvertrouwen daalde tot min 4 punten tegen een afname van min 3 punten in december. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS concludeert dat de uitgelaten stemming over de Nederlandse economie van halverwege 2007 is overgegaan in een mineurstemming. In januari is vooral het vertrouwen in de ontwikkeling van de Nederlandse economie in het komende jaar fors afgenomen.

De koopbereidheid van consumenten is in januari daarentegen wel gestegen. In vergelijking met december is de consument minder negatief geworden over de eigen financiën in het afgelopen jaar. Over hun financiën in de komende twaalf maanden zijn consumenten eveneens iets positiever geworden. Ook is de consument wat gunstiger gestemd over het doen van grote aankopen, zoals een auto of meubelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.