Home

Achtergrond 2 reacties

Vernietiging Braziliaans regenwoud neemt snel toe

De vernietiging van het regenwoud in het Amazonegebied neemt snel toe. Dat meldt de BBC.

In de eerste vijf maanden van het afgelopen jaar is volgens de Braziliaanse regering 3235 vierkante kilometer regenwoud gekapt. De autoriteiten schrijven de toename toe aan de stijgende grondstofprijzen. Hierdoor worden boeren aangemoedigd meer bomen te kappen zodat op goedkope grond 'dure' landbouwproducten zoals soja kunnen worden verbouwd. Kenners noemen het tempo van de ontbossing ongekend.

Het areaal dat maandelijks wordt gekapt, neemt ook in rap tempo toe. Ging het in augustus nog om 243 vierkante kilometer bos, in december was het al gestegen tot 948 vierkante kilometer. Meer dan de helft van de bomen werd gekapt in de westelijke provincie Mato Grosso.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    woud

    verbied het dan......... of kan zoiets alleen in nederland

  • no-profile-image

    gert

    in nederland doen we net andersom,we maken van landbouwgrond weer natuur,dat is zeker voor evenwicht

Of registreer je om te kunnen reageren.