Home

Achtergrond 209 x bekeken

Verkoopgolf biedt nieuwe overnamekansen

Het vertrouwen van beleggers kreeg deze week een enorme dreun.

De aanzwellende kredietcrisis en groeiende vrees voor economische recessie zorgden vooral begin deze week voor paniek op de aandelenbeurzen. De verkoopgolf die daarop volgde resulteerde in forse koersdalingen.

Met name de Europese bedrijven kregen door de paniek op maandag en dinsdagochtend forse koersverliezen te verwerken. De gevolgen in Amerika vielen mee, mede omdat de Amerikaanse beurzen op maandag gesloten bleven. Bovendien bleef deze bedrijven een fors koersverlies bespaard door de Amerikaanse renteverlaging die dinsdag vlak voor de opening van de beurzen werd bekendgemaakt.

De agriconcerns ADM en Bunge noteren zelfs hogere koersen. Dat terwijl deze week nog berichten naar buiten kwamen dat aandelen van deze bedrijven in de verkoop zouden komen als gevolg van dalende olieprijzen.

Nutreco-topman Wout Dekker ziet door de malaise op de beurzen ook overnamekansen op zich afkomen, omdat bedrijven veel goedkoper zijn geworden. "Vorig jaar vonden wij bepaalde overnames te duur. Nu kijken we opnieuw naar die partijen."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.