Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Vergunning kolencentrales mogelijk ongeldig

De vergunningen voor de bouw van vijf nieuwe kolencentrales zijn volgens milieu-adviesbureau Mob uit Nijmegen onterecht verleend en in strijd met Europese regels.

Dat meldde het Financieele Dagblad gisteren. Mob heeft – samen met Stichting Natuur en Milieu en provinciale milieuorganisaties – bij de Raad van State een procedure aangespannen tegen de plannen van Eon, Electrabel, RWE, Essent en Nuon. De energiebedrijven willen binnen enkele jaren elk een eigen nieuwe kolencentrale bouwen. Per centrale is daar 1 miljard euro mee gemoeid.

Als Mob de rechtszaak wint en de bouw van de centrales niet doorgaat, komt er meer capaciteit vrij op het hoogspanningsnet. "Voor de glastuinbouw kan dat nooit slecht zijn’", aldus voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.

Sinds een half jaar worden er in het Westland en Noord-Nederland geen nieuwe WKK's meer op het hoogspanningsnet aangesloten. Veel capaciteit is al gereserveerd voor de te bouwen centrales. Daardoor is er geen ruimte meer voor andere stroomaanbieders, zoals tuinders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Red Dear

    Ook hier zie je gedrag dat bij gijzelingen optreedt... LTO, blijf wakker want... MOB... Nijmegen.... Wouter van Eck...
    enz enz pas op uw zaken en wordt geen
    "Vichy regering"....

Of registreer je om te kunnen reageren.