Home

Achtergrond 240 x bekeken

Verdonk maakt zich sterk voor Veemarkt Utrecht

Rita Verdonk is bereid Kamervragen te stellen over de zelfstandige exploitatie van de Veemarkt Utrecht.

Dit wil zij doen als de ontwikkelingen negatief verlopen. "Ze belde om bijgepraat te worden en dat zal ik zeker doen", zegt Cees Kers, voorzitter van Stichting Veemarkt Utrecht. De voorzitter is blij dat een politicus van haar kaliber de markt steunt.

Verdonk, die jaren in Utrecht woonde, werd benaderd door een buurman die schapen aanvoert op de veemarkt. De gemeente Utrecht wil niet meer opdraaien voor verliezen van 200.000 euro per jaar op de veemarkt.

Reden voor de sluiting van de markt was dat de werkgroep Veemarkt Utrecht geen verklaring wilde ondertekenen, waarin stond dat de markt eerst tot 1 januari 2008 plek kreeg. De markt vindt nu plaats in Bunnik.

De Stichting Veemarkt Utrecht heeft een voorstel ingediend om de exploitatie van de markt van de gemeente over te nemen. Volgens Kers kan de gemeente met het nieuwe exploitatieplan geld verdienen in plaats van dat het geld kost. Op advies van de gemeente is er een externe accountant ingeschakeld die een financieel rapport opstelt.

Dit rapport wordt voorgelegd aan de veemarktdirectie, de Stichting en de gemeente. Utrecht maakt in februari bekend of de veehandelaren weer welkom zijn in de veemarkthallen in die stad.

Of registreer je om te kunnen reageren.