Home

Achtergrond 143 x bekeken

Verdachten vermeende aanslag komen vrij

De drie mannen die ervan worden verdacht dat ze een terroristische aanslag hebben beraamd, komen morgen op vrije voeten.

Hun voorarrest wordt niet verlengd, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam vandaag bepaald. De mannen werden oudejaarsdag in Rotterdam opgepakt na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Volgens deze dienst bestond de kans dat ze op korte termijn een aanslag zouden plegen. De mannen blijven wel verdachten in de zaak. Het onderzoek gaat ook door, zei een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Justitie had gevraagd het voorarrest van de twee verdachten van Marokkaanse afkomst te verlengen. Maar de raadkamer vond dat er niet voldoende ernstige bezwaren zijn om ze vast te houden. Het OM had niet gevraagd om de derde verdachte, van Sudanese afkomst, langer in voorarrest te houden.

Over het doelwit en het motief van de verdachten is nog altijd niets bekendgemaakt. Het OM wil over het onderzoek inhoudelijk niets kwijt.

Bij huiszoekingen zijn destijds geen explosieven aangetroffen. Volgens justitie was een van de mannen wel aan het proberen daar aan te komen. Bij de doorzoekingen zijn wel gegevensdragers, zoals computers, in beslag genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.