Home

Achtergrond

Verdachte branden 't Zandt voorlopig vast

De 20-jarige man die er van wordt verdacht afgelopen maanden achttien keer brand te hebben gesticht in het Groningse 't Zandt, zit voorlopig nog vast.

De Raadkamer in Groningen heeft vandaag bepaald dat zijn hechtenis met negentig dagen wordt verlengd. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Groningen vandaag bekend.

Volgens de zegsvrouw moet de verdachte binnen drie maanden voor de rechter verschijnen. Als het politieonderzoek tegen die tijd is afgerond, begint meteen de strafzaak. Zo niet, komt er eerst een pro-formazitting.

De man werd eind december samen met zijn eveneens 20-jarige vriendin in Groningen aangehouden, nadat hij bijna op heterdaad was betrapt op het aansteken van een brand in een schuurtje in de buurt van 't Zandt. De vriendin werd een paar dagen na de aanhouding weer op vrije voeten gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.