Home

Achtergrond 273 x bekeken 19 reacties

Verburg rijdt in 'slurpauto'

Landbouwminister Gerda Verburg rijdt, in strijd met de regels, in de meest vervuilende en brandstof slurpende dienstauto van het kabinet-Balkenende.

Dat geldt ook voor zeven andere bewindslieden, maar de Audi A6 van Verburg spant de kroon. Die auto heeft energielabel F, wat wijst op een hoger brandstofverbruik en meer CO2-uitstoot dan een auto met een A-label. Het gaat om een dieseluitvoering zonder roetfilter. Verburg was niet bereikbaar voor commentaar. Zij verbleef de afgelopen dagen op de landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn.

De NOS publiceerde zaterdag deze gegevens, na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Volgens de regels zijn bewindslieden verplicht een dienstauto met een energielabel D of beter te rijden. De meesten hebben overigens de dienstauto van hun voorganger 'overgenomen'.

De andere bewindslieden die in een 'slurpauto' rijden zijn Balkenende, Verhagen, Albayrak, Van der Hoeven, Heemskerk, Rouvoet en De Vries.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Power to

  Daar heb je helemaal gelijk in, Anning. Misschien moeten we haar maar eens een mooie ATB Bike aanbieden vanuit de landbouw, kan ze ook overal komen. Maar hypocriet is het wel, zeer strenge mestregels, alles voor het milieu. En dan ik zo'n auto rond rijden.....krijg wel een beetje een raar gevoel hierover.

 • no-profile-image

  jac

  Sorry Bassie, al we rijden we allemaal slurpbakken, stoken met de ramen open of wat dan ook, dit heeft net zoveel effect op de klimaatsverandering dan, op een wortel bijten, allemaal met de fiets gaan en niets verstoken, namelijk 0,0 %
  klimaatverandering komt door de zon, niet door gassen. Wat ik altijd gedacht heb wordt bevestigd door de wetenschap in de documentaire The great global warming swindle.
  broeikaseffect en gassen is politiek verhaal, verder niets.
  dus spanje komt toch wel..... maar och beetje nadenken en zuinig omspringen met de dingen kan nooit kwaad

 • no-profile-image

  Willem

  Wat een ..... "slurpauto"

  Gerda betaalt dus "Slurptax" deze auto's zijn over het algemeen zwaarder dan een gewone auto"Extra wegenbelasting" ev vervolgens gebruikeb ze ook weer meer "extra accijns". Volgens mij helpen we deze regering indien we allemaal in dit soort auto's gaan rijden.
  Gerda bedankt voor je voorbeeldfuntie.

 • no-profile-image

  r.v.

  hmmm. ik denk dat ik mn trekker ook maar een paar slag gasolie bijgeef. dr is nix mis met zon dikke vette vieze zwarte rookpluim!!!!

 • no-profile-image

  dirk

  Betekend dat de hardste schreeuwers zich iin de smerigste aoto s voortbewegen en dan steekt het niet zo nauw als b.v de mestwetgeving want dan is het ineens anders En wat wil je de overheid dus de burger mag gewoon betealen En niet de vervuiler zelf de bewindslieden mooi makkelijk van alles roepen en zelf de kont er onderuit draaien

 • no-profile-image

  Gerrit

  Hallo, die A6 rijdt natuurlijk op biodiesel, gelijk heeft ze!

 • no-profile-image

  Anning

  Volgens mij hoort de landbouw-minister in een goede 4x4 te rijden, die meestal wel wat slurpen, zij moet immers voor haar werk ook op landerijen en dus zandwegen te rijden, een goed lanbouwminister moet immers de landbouw van dichtbij kunnen meemaken?

 • no-profile-image

  ben

  waarom geen helicopter gerda veel sneller en goed voor het milieu energielabel A

 • no-profile-image

  gert

  duurzaam,duurzaam,duurzaam en nog eens honderd keer duurzaam

 • no-profile-image

  bert

  Gerda toch, laat je niet rijden in een boodschappenauto.
  Jij verdient toch een Hummer!!!!
  Als een minister dat niet meer mag dan hebben we echt Nederland op zijn smalst.

 • no-profile-image

  boer

  Ja en....
  volgens Marianne T maakt dat toch niet uit, dat je in zo'n auto rijdt
  Koeien zijn veel schadelijker voor het milieu.

 • no-profile-image

  Gertjan

  Laat Gerda lekker in een A6 rondrijden. Ze heeft groot gelijk, alleen als ik in haar schoenen gestaan had, had ik toch een A8 uitgekozen. Het is immers ook vaak haar werkplek.
  We moeten hier in Nederland maar eens afleren om over alles gaan liggen te zeuren en zeker niet afgunstig te zijn als men voor de boterham gewerkt heeft.
  Ik heb meer moeite met een bijstandtrekker die in een dikke BMW of Mercedes rondrijd die hij zwart bijverdiend heeft. En die zijn er nog vele van.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  ga toch fietsen

 • no-profile-image

  ricardo

  politici hebben toch mooi gezegd een voorbeeldfunctie,een bevestiging onbetrouwbare overheid {lees overheidsdienaren}!

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Hé Gertjan, noem je dat "werk" van Verburg ook werken dan? Maar je hebt wel gelijk, het toppunt is wel dat lui met een enorme plasma tv klagen over te weinig parkeerruimte bij de voedselbank.

 • no-profile-image

  bassie

  Het maakt wel uit ! We moeten met zijn allen zoveel mogelijk co2 uitstoten .
  Want dan warmt de aarde lekker op en dan word spanje en frankrijk etc ,een grote woestijn en Nederland en duitsland een lekker warm vakantie land aan de grote zee.
  Leve het milieu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Paul

  Dus hoeven wij ons ook niet aan de regels te houden ?

 • no-profile-image

  Piet

  Ik gun haar dit pleziertje van harte! verboden dingen doen zijn toch het spannendste. als je de gevolgen dan zelf ook maar ondergaat zonder protest.
  de geloofwaardigheid is op deze manier wel in het geding, vindt je zelf ook niet?

 • no-profile-image

  Henk van Kraats

  Minister heeft een voorbeeldfunctie; laat je voortaan rondrijden in een A-8 (met chauffeur) en laat alle armoede-zaaiers de rambam krijgen!!

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.