Home

Achtergrond 149 x bekeken 1 reactie

Verburg: lagere superheffing behoort tot mogelijkheden

Minister Gerda Verburg (LNV) wijst een verlaging van de superheffing niet af.

Het kan een maatregel zijn op weg naar afschaffing van de zuivelquota in 2015, naast stapsgewijze verruiming van het quotum.

Dat zei Verburg vandaag tijdens een debat met de Kamer. Ook de fracties van CDA en PvdA bleken niet afkerig van een verlaging van de superheffing.

EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel wees eerder een lagere superheffing van de hand, met als argument dat dit een beloning zou zijn voor boeren die de regels overtreden.

Om dezelfde reden heeft Verburg een voorkeur voor verruiming van de quota. "Dat is op zich een objectiever punt. Maar ik sluit een combinatie niet uit."

De minister zei bij de komende landbouwraad, volgende week, te pleiten voor een eenmalige verruiming van het quotum met 3 procent op 1 april 2008. Maar met een verruiming van 2,5 procent neemt ze ook genoegen, zei ze; er ligt immers al een verruiming met 0,5 procent.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ricardo

    bij een varkensboer die te veel varkens in zijn schuren heeft , gaan we nu ook lekker coulant te werk ,of niet gerda,de een wel de andere niet lekker regeren, zo ken ik het ook,de groeten!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.