Home

Achtergrond 7 reacties

Verburg: dierenwelzijn leeft

Dierenwelzijn maakte gisteren de tongen los in de Tweede Kamer. Nadat ze ruim zeven uur achtereen had geluisterd naar op- en aanmerkingen toonde minister Gerda Verburg (Landbouw) zich toch opgewekt.

"Er is veel aandacht voor dierenwelzijn. Het was maandag de eerste keer dat de Kamer een nota dierenwelzijn en nota diergezondheid behandelde. Wat we hier doen is een afspiegeling van wat gebeurt in de samenleving. Een samenleving moet eens in de zoveel tijd haar opvattingen tegen het licht houden.''

Wel reageerde de minister fel op Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) die een actievere rol wil van de minister en haar ambtenaren. "U mag het niet eens zijn met de maatregelen en het tempo, maar het is een parlemantariër onwaardig om mensen die keihard werken in de sector en op het ministerie weg te zetten als klapvee.''

De negen uur die voor het debat over dierenwelzijn waren ingeruimd, leken ruim maar bleken toch te krap. De stroom vragen en kanttekeningen over dierenwelzijn was zo groot, dat na tien uur vergaderen werd besloten de discussie op een andere dag voort te zetten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Het zit inmiddels overal in verweven. Zelfs AGD verwijdert berichten waarin namen van bepaalde mensen genoemd worden terwijl de activisten constant alle ruimte verkrijgen om hun dogmatiek te spuien... Het is heel bedenkelijk.
  Mensen worden constant bedreigd en lastig gevallen... We moeten optrekken naar de woningen van bepaalde mensen, weten ze ook eens hoe dat voelt om in je prive aangetast te worden...
  Lees de Telegraaf van vandaag, die krakers maken ook deel uit van de activisten. Ze zijn in beeld, ook Wakker Dier Weidestein....

 • no-profile-image

  ton

  Inderdaad, doe eens de moeite om de schoolboeken van kinderen op de lagere school door te nemen. Hier wordt het eerste beeld geschapen over de boerderij. Alleen wordt je af en toe niet vrolijk van deze propaganda waarin een eenzijdig beeld wordt geschetst van landbouw en biologisch wordt gepropageerd. Kan dit geen kwaad? Mis poes; het probleem is dat deze kindertjes achter 25 jaar beleid maken en achtervolgd worden door hun jeugdherinneringen. Mc Donalds weet dit als geen ander; de M blijft hangen heeft uitgebreid onderzoek bevestigd. Men noemt dit investeren in de toekomst.
  Hier ligt een taak voor LTO, men kan zich beter hier mee bezig houden dan een intentieovereenkomst sluiten met natuurmonumenten.

 • no-profile-image

  Robert@maxxfan.nl

  Tis ook bedroevend.
  Ik vindt dat alle koeieboeren verplicht een maxxfan ventilator in hun stal moeten hangen
  Geen gezeik iedereen rijk

  Groeten uit twente

 • no-profile-image

  Red Dear

  Heeft u NOVA gisteravond 2 febr 08 gezien? Het viel me mee dat ze de mensen zo uitgebreid aan het woord lieten van de pharmacie en laboratoria.
  Men riep Balkenende op om nu eens op te treden daar, hetgeen ik al zo lang schrijf, de democratie ernstig in gevaar komt door de dreigementen en afdreiging van de activisten.
  Maar let ook op het sluimerende gevaar van de kinderprogramma's enz

 • no-profile-image

  bert

  wat niet bekent gemaakt mag worden is;
  Dat er al een boer dood gevonden is. omdat ie met biggen verdoven bezig was.
  dit ongeval is te betreuren in denemarken

 • no-profile-image

  gert

  laten ze zich ook eens uitgebreid bezig houden met de jeugdzorg,heel veel jongeren dreigen te ontsporen en gaan voortijdig van school,en raken aan de drugs.Dit is politiek niet interressant.tegen boeren aantrappen is blijkbaar leuker

 • no-profile-image

  Red Dear

  Dierenwelzijn leeft omdat het zo leuk is om op andere groeperingen in de samenleving af te geven en zelf een AFLAAT te kopen voor het eigen onzorgvuldig gedrag.
  Wanneer wordt de discussie eens in de diepte gevoerd en niet over de ruggen van de basis van de samenleving?
  Minister wanneer komt u met een rapport over de NL landbouw waarin alle aspecten zowel kwalitatief als kwantitatief uitgedrukt worden? Het zijn telkens "snaps" waar dan weer door de dogmatici op afgegeven wordt.
  Laat VNO NCW en alle organisaties eens actief worden!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.