Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Verantwoordelijken vlotdrama ten onrechte vrijuit'

De eerst verantwoordelijken in de "uiterst trieste zaak'' rond het vlotdrama op de Berkel bij Rekken zijn het Recreatieschap Achterhoek Liemers en het Waterschap Rijn en IJssel.

Zij worden ten onrechte niet vervolgd voor het ongeluk waarbij op 30 september vorig jaar twee personeelsleden van een Kruidvat-vestiging om het leven kwamen.

Aldus reageert de Leeuwarder strafpleiter Wim Anker op het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen om het organisatiebureau Sportwijzer bv en een van zijn directeuren strafrechtelijk te vervolgen. Het OM maakte die beslissing donderdag bekend. Anker staat het bureau en de directeur bij.

Onbegrijpelijk dat het recreatie- en het waterschap niet ook voor de rechter worden gebracht, vindt Anker. "Enige tijd vóór het drama is er nog overleg geweest tussen deze beide instanties met betrekking tot eventueel te nemen veiligheidsmaatregelen. Uiteindelijk is daarvan afgezien.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.