Home

Achtergrond

Veel verontruste consumenten bellen Yakult

Veel verontruste mensen hebben vandaag gebeld naar Yakult met vragen over de veiligheid van het yoghurtdrankje met probiotica dat het bedrijf produceert.

Dat werd gisteren in verband gebracht met een onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) waarbij 24 mensen stierven nadat hun probiotica waren toegediend.

Volgens een woordvoerder van Yakult wilde het bedrijf graag alle telefoontjes zelf opvangen, maar moest het toch een callcenter inschakelen omdat de eigen telefonistes de regen aan telefoontjes niet aankonden. Normaal heeft Yakult een of twee voedingsdeskundigen paraat om uitleg te geven, vandaag zes.

Veel bellers waren bang dat het nuttigen van Yakult of andere yoghurtdranken met probiotica gevaarlijk kan zijn. Dat is volgens Yakult niet het geval. De zegsman zei blij te zijn dat veel mensen de telefoon pakken. "Dan kunnen we hen geruststellen en ons verhaal vertellen'', zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.