Home

Achtergrond 153 x bekeken

Varkensvleesexport Denemarken neemt af

De varkensvleesexport van Denemarken vertoont in 2007 een dalende trend zowel wat betreft volume als de waarde.

Dat blijkt uit de cijfers over de eerste negen maanden. Volgens de slachterijbranche liep het exportvolume in die periode ten opzichte van 2006 terug van krap 1,4 miljoen ton naar 1,37 miljoen ton. De waarde zakte met 116 miljoen euro naar 1,89 miljard euro. De daling doet zich voor op alle hoofdmarkten, waaronder Duitsland.

De Bondsrepubliek, de grootste afnemer van varkensvlees uit Denemarken, nam krap 347.000 ton af tegen ruim 348.000 ton in de eerste drie kwartalen van het voorafgaande jaar. De waarde van de export naar Duitsland zakte met een kleine 36 miljoen naar 313 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.