Home

Achtergrond

Varkens KI-bedrijven gaan samen

Van Gennip KI, Hypor en PIC bundelen hun gezamenlijke activiteiten op gebied van varkens-KI in Nederland in één nieuwe organisatie.

Dit hebben de drie bedrijven bekend gemaakt. De nieuwe combinatie krijgt naar schatting een marktaandeel in Nederland van zo’n vijftien procent, zegt Harrie van Gennip. Dat is net onder de grens dat een melding bij de Nederlandse Mededingingsautorteit is vereist.

Van Gennip krijgt een meerderheidsbelang van 55 procent, Hypor krijgt een aandeel van 35 procent en PIC tien procent. De nieuwe Nederlandse organisatie is voornemens om nog meer Nederlandse KI-activiteiten te bundelen. De buitenlandse activiteiten van Hypor/Hendrix en PIC/Genus Plc blijven buiten de bundeling.

De samenvoeging van activiteiten is een reactie op de wereldwijde bundeling in de varkensfokkerij en is bedoeld om de bedrijven een sterkere concurrentiepositie te verschaffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.