Home

Achtergrond

Van der Hoeven erkent ’WKK-probleem’ Westland

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken (EZ) geeft toe dat Westlandse glastuinders momenteel geen stroom kunnen terugleveren aan het hoogspanningsnet met nieuwe WKK’s.

In een brief aan de Tweede Kamer over het WKK-probleem schrijft de bewindsvrouw vandaag dat de transformatoren van regionaal netbeheerder Westland Infra onvoldoende capaciteit hebben om de stroom van nieuwe WKK’s naar het hoogspanningsnet van Tennet te transporteren.

Tot nu toe heeft Van der Hoeven steeds volgehouden dat teruglevering wél mogelijk zou zijn. Ze zegt nu echter vorige week nieuwe informatie te hebben gekregen van Westland Infra die haar tot andere inzichten bracht.

In de Kamerbrief spreekt Van der Hoeven ook de verwachting uit dat een systeem voor congestiemanagement in het Westland per 1 juli 2008 in werking kan treden. Een dergelijk systeem regelt welke stroomproducenten wel en welke niet stroom leveren op drukke momenten op het net.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.