Home

Achtergrond

'Vakbonden worden aan het lijntje gehouden'

De uitspraken in de zaken van de NVP en de NVV tegen de SER zijn zes weken uitgesteld.

Dit liet het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de vakbonden vandaag weten. ”We worden al verschrikkelijk lang aan het lijntje gehouden”, zegt Jan Brok, secretaris van de NVP. NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg sluit zich bij Brok aan.

De NVP en de NVV zijn het niet eens met de zetelverdeling die de SER voor de Productschappen heeft bepaald.

Voor de NVP (Nederlandse Vakbond Pluimveehouders) gaat het om de verdeling tussen de NOP (Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders) en de NVP in het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren.

De NVV (Nederlandse Vakbond Varkenshouders) heeft bezwaar tegen de zetelverdeling tussen LTO en NVV in de commissie varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees.

In eerste instantie zou het CBb eind januari uitspraak doen in beide zaken. Nu wordt dat dus half maart.

Zowel de NVP als de NVV zijn hier niet blij mee. ”We hebben er veel tijd, energie en geld ingestoken en weten nu nog niet waar we aan toe zijn. Ook het productschap kan zo nog steeds niet verder”, aldus NVP-secretaris zegt Jan Brok.

”We zijn nog steeds in gesprek met de SER over de representativiteit van de verschillende organisaties voor de varkenshouderij. We hebben de uitspraak van het CBb nodig voor we goed verder kunnen met deze gesprekken”, reageert Wyno Zwanenburg, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.