Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Vakantiewerkers maken te lange dagen'

Het aantal overtredingen bij vakantiewerk in de agrarische sector is het afgelopen jaar weer toegenomen.

Werd in 2006 nog bij 23 procent van de gecontroleerde bedrijven fouten geconstateerd, in 2007 was dat opgelopen naar 31 procent.

Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de Arbeidsinspectie (AI) over de naleving van regels voor vakantiewerk. In 2005 werden bij 35 procent van de bedrijven tekortkomingen vastgesteld. De percentages zijn door wijzigingen in de inspectie niet geheel vergelijkbaar, aldus het rapport.

De AI bezocht vorig jaar 215 bedrijven in de land- en tuinbouw. Bij 66 bedrijven werden in totaal 124 overtredingen vastgesteld. Vooral de regels voor arbeidstijden werden slecht nageleefd; jongeren werkten te lang of op een te laat tijdstip. In een enkel geval werd een werkweek van meer dan 60 uur geconstateerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.