Home

Achtergrond 227 x bekeken 1 reactie

Vaccin tegen bluetongue gereed

Diergeneesmiddelenfabrikant Intervet heeft de eerste vaccins tegen blauwtong type 8 klaar.

Diergeneesmiddelenfabrikant Intervet heeft de eerste vaccins tegen bluetongue type 8 klaar. Dat zegt verkoopdirecteur Paul van Aarle van het bedrijf. "We hebben een veilig en werkzaam vaccin ontwikkeld. We zijn nu nog bezig het productieproces te optimaliseren", vertelt Van Aarle. Het bedrijf moet bijvoorbeeld bekijken hoeveel doses gemaakt kunnen worden uit een hoeveel geïnactiveerd virus. In maart verwacht Intervet meer duidelijkheid te hebben over de productiecapaciteit van het vaccin. "We streven ernaar dat het vaccin in mei gebruikt kan worden." Foto Intervet

Pootgoedteler Dirk Binnema uit Eenrum zet een palet Cilena-pootgoed klaar voor de export naar Duitsland. Binnema is volop bezig met het sorteren en afzakken van de 80 hectare pootgoed die hij teelt. "Het pootgoedjaar loopt tot nu toe goed. Er is voldoende vraag, waardoor het pootgoed nu volop afgeleverd kan worden. De kwaliteit is goed en zeker de prijzen voor de vrije rassen als Desiree en Spunta zijn erg goed. En dat komt goed uit, want dan kunnen we de mindere jaren weer een beetje compenseren." Foto Jan Bouwman

Een hypermoderne wasstraat voor het reinigen van kunststofvoorraadbakken is een belangrijk onderdeel van het nieuwe fustcentrum, dat morgen wordt geopend op het veilingterrein van Fruitmasters in Geldermalsen. Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin in Gelderland, opent het onderkomen. Publiek mag na de openingsceremonie het fustcentrum met een oppervlakte van 16.500 vierkante meter en 25 docks komen bekijken, deelnemen aan het prijsdrukken in de afmijnzaal en het sorteer- en pakstation ingaan. Foto William Hoogteyling

Een arbeider laadt zakken met tarwe uit een vrachtwagen in de Afghaanse stad Peshawar. Afghanistan kampt met een groot tekort aan tarwe en hoge tarweprijzen. Volgens de Afghaanse graanmolenorganisatie zijn de hoge prijzen een gevolg van het besluit van de regering om de export van tarwe weer toe te staan. Afghanistan verbouwt zelf te weinig tarwe om de eigen bevolking te kunnen voeden. Hoge prijzen op de markt, smokkel naar Tadzjikistan en de politieke crisis in Pakistan zorgen ervoor dat het land nog minder tarwe heeft dan normaal. Foto ANP

Bezoekers bekijken de aardappelrassen die Farm Frites heeft uitgestald op zijn vestiging in Oudenhoorn. De fabrikant van aardappelproducten heeft zo’n vijftig rassen getest op proefvelden, zegt agronoom Martin Vrij van Farm Frites. "We beoordelen de rassen op opbrengst, onderwatergewicht en verwerkingskwaliteit. We houden deze dag voor het derde jaar. De kweekbedrijven kunnen zien hoe hun rassen hebben gepresteerd op onze proefvelden. Ook is de rassententoonstelling bedoeld voor ons eigen personeel." Foto John Biert

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    versteegh th

    staan jullie ook op de beurs en als jullie erop staan waar kan ik de notering vinden?gefeliciteerd met jullie uitving.gr versteegh.

Of registreer je om te kunnen reageren.