Home

Achtergrond 197 x bekeken

VVD wil rente over te hoge energierekening

Energiebedrijven moeten volgens de VVD rente gaan betalen over de te grote voorschotten die ze maandelijks in rekening brengen bij consumenten.

Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra van de oppositiepartij heeft aangekondigd deze week daartoe een voorstel in te dienen bij minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Zijlstra stoort zich aan de te hoge maandrekeningen, waardoor vele huishoudens telkens weer tientjes te veel betalen voor hun gas en elektra. Dat krijgen zij pas bij de jaarlijkse eindnota terug. "Eigenlijk geven we met elkaar de energiebedrijven zo een renteloze lening van enkele miljarden euro's per jaar'', aldus het Kamerlid in De Telegraaf vandaag.

Volgens Zijlstra zitten er wel "twee kanten aan de medaille'' van zijn voorstel. Als aan het einde van het jaar blijkt dat een klant maandelijks te weinig heeft betaald, moet hij ook rente betalen over het bedrag dat het energiebedrijf nog tegoed heeft. Maar dit soort situaties komen volgens het Kamerlid veel minder voor en hij verwacht dat door zijn voorstel energiebedrijven ervoor gaan zorgen dat de maandnota's beter kloppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.