Home

Achtergrond

VEK organiseert vervolgbijeenkomst over WKK Crisis

Een viertal sprekers zal op woensdag 16 januari 2008 ingaan op de problematiek bij het aansluiten van een nieuwe WKK op het elektriciteitsnet in het Westland.

VEK Adviesgroep organiseert daarmee een vervolg op de informatiebijeenkomst van 14 november 2007. Sprekers tijdens deze avond zijn:

Ben Voorhorst, Operationeel Directeur Tennet, gaat in op de actuele situatie met betrekking tot het landelijk transportnet.

Cor Hendriks, Sectormanager Tuinbouw van Rabobank, geeft een uitgewerkte economische onderbouwing van de gevolgen voor de tuinbouwsector.

Diederik Samson, 2e kamerlid PvdA, geeft vanuit de landelijke politiek zijn visie op de ontwikkelingen ten aanzien van WKK en duurzame energie.

Rob van der Valk, Secretaris WKK Coöperatie, bespreekt de laatste ontwikkelingen vanuit de WKK Coöperatie ten aanzien van de beschikbare transportcapaciteit.

VEK Adviesgroep streeft er naar om, in overleg met betrokken partijen, een tijdpad te kunnen vaststellen waarbinnen de crisis op zo kort mogelijke termijn en met zo min mogelijk financiële gevolgen voor de tuinbouwondernemer het hoofd kan worden geboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.