Home

Achtergrond

Tv-kijkend Nederland stemt af op het nieuws

Het favoriete programma van de Nederlandse televisiekijker is het nieuws.

Uit onderzoek onder 20.000 Nederlanders blijkt dat het nieuws bij iedereen in de top drie staat, zo liet KPN vandaag weten. Zowel bij mannen als vrouwen staat het nieuws op nummer één. Dit programma wordt gevolgd door actualiteiten. Vrouwen kijken daarnaast graag naar detectives en krimi's; mannen naar documentaires.

Jongeren tot 25 jaar stemmen het liefst af op komedies. Ook vrouwen tussen de 26 en zestig jaar kruipen voor dit soort programma's voor de buis. Sport is vooral een mannenzaak; die komt in iedere top drie van mannen in alle leeftijden voor.

De televisiekijker kijkt liever met zijn tweeën of met meerdere personen naar een programma. Ruim de helft van Nederland kijkt altijd met zijn of haar partner. Dit gaat bij tweederde van de huishoudens meestal goed, bij 16 procent wil men zelfs precies hetzelfde zien. Slechts 4 procent geeft aan altijd gezeur te hebben met de partner over wat te kijken. Bij mensen die heel veel televisie kijken wordt meer gediscussieerd: bij 9 procent is er altijd gezeur met de rest van de familie.

Slechts 10 procent van de Nederlanders vindt het vreselijk om tijdens het televisiekijken gestoord te worden. Nederlanders raken het meest geïrriteerd door een reclameblok middenin een programma: vier op de tien Nederlanders vinden dit de meest irritante onderbreking.

Irritatie nummer twee is volgens een kwart van de respondenten iemand die opbelt om iets te verkopen. De top drie wordt gecompleteerd met het onderbreken van een film door een ander programma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.