Home

Achtergrond 254 x bekeken 4 reacties

Tuinder wil geld zien na schade door vuurpijl

Het maakt hem niet uit wie voor de schade opdraait, maar zelf is Sjaak de Hoog niet van plan te betalen aan zijn door een vuurpijl lekgeschoten waterbassin.

Het bassin van zijn tuinbouwbedrijf aan de Oude Leedeweg in Oude Leede werd op vrijdagavond vóór oud en nieuw geraakt door een lawinepijl. "De stalen constructie heeft zo’n opdoffer gehad, dat de bouten ernaast lagen", vertelt de teler. De Hoog moet nog uitzoeken wat het kost om een nieuw bassin met een inhoud van 800 m³ aan te schaffen.

Zaterdag ging de burgemeester direct praten met de jeugd van Oude Leede om te horen of zij dit vuurwerk had afgeschoten. "Als er opzet zou zijn, was het direct afgelopen met het vreugdevuur", aldus Buddenberg. "Omdat we dat niet hard konden maken, is het opbouwen zondag toch begonnen."

Ook belde hij de getroffen tuinder. "Die wilde de gemeente aansprakelijk stellen. Ik heb hem gezegd dat hij een claim kan indienen. Wij leggen die dan neer bij onze verzekeringsmaatschappij." De Hoog weet nog niet op wie hij de schade verhaalt. "Als ik mijn geld maar krijg."

Wel vindt hij dat de gemeente had moeten optreden tegen het afsteken van illegaal vuurwerk, waaronder de vuurpijl. "Maar wij hebben de politie hier in de aanloop naar oud en nieuw niet gezien."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bassie

  Wat hier natuurlijk de belangerijkste vraag is Wie heeft het gedaan en is er sprake van het met opzet proberen de water opslag te vernielen als er op deze vraag antwoord is dan pas kun je gaan oordelen over hoe het oud en nieuw dient te verlopen .
  Maar je kunt natuurlijk niet andermans plezier gaan afhalen omdat er iemand bewust of per ongeluk de wateropslag van een tuinder heeft vernield .
  want dan kunnen we ook een groot deel van de voetbalwedstrijden overboord gooien .

 • no-profile-image

  gli

  Het gros van de lokale overheden vermeldt toch dat het (behalve hier en daar een incidentje) toch heel goed is gegaan tijdens de jaarwisseling. Jammer dat de mensen die "hier en daar" getroffen zijn met een uitwas van de vreugdevolle jaarwisseling daar misschien wel heel anders over denken. Maar er zijn toch veel leidinggevenden die menen dat de tolerantie goed heeft gewerkt?
  Kan er een enquete worden gehouden over hoe de Nederlander de jaarwisseling heeft ervaren? Misschien vindt de gemiddelde Nederlander dit nog wel belangrijker dan dat er zo vaak polls worden gehouden over de opstelling van de Nederlanders ten opzichte van de politiek. Misschien kan die politiek zich ook eens buigen over de vraag hoever de tolerantie behoort te gaan tijdens de eventuele jaarwisseling 2008-2009.

 • no-profile-image

  jolanda

  bassie.
  op het moment dat ik te horen krijg dat het afgelopen jaarwisseling gepaard is gegaan met het afbranden van 22 basisscholen denk ik toch echt dat er tructureel iets fout zit.

 • no-profile-image

  gradus

  Prima idee,zo'n enquete.Ik denk dat de grote meerderheid van weldenkend nederland het spuugzat is en dat vuurwerkgedoe ervaart als een achterlijke geldverspilling en milieuverontreiniging.
  Bind het maar weer aan vergunningen,want men wordt toch niet wijzer.Maximum kracht en buiten bebouwde kom.

Of registreer je om te kunnen reageren.