Home

Achtergrond 221 x bekeken

Tuincentrum riskeert dwangsom

Groencentrum en plantenkwekerij De Zwinkel in Beek en Donk riskeert een dwangsom door producten te blijven verkopen die ze volgens de gemeente Laarbeek niet mag verkopen.

De kwekerij heeft op dit moment toestemming om 'in beperkte mate eigen middelen te verkopen', aldus de gemeente, maar in de praktijk blijken er ook andere producten van plantenleveranciers te worden verkocht. Dit meldt de website De Ondernemer.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft het bedrijf laten weten dat de verkoop van die producten gestaakt moet worden, op straffe van een dwangsom. Als aan die oproep niet binnen drie maanden gehoor wordt gegeven, wordt een boete opgelegd. Hoe hoog die boete uitvalt, is niet bekend.

"Ik wil graag in gesprek komen met de gemeente over de dwangsom. Ik heb al enkele keren eerder aangegeven - ook bij een controle van enkele ambtenaren - een ander voorstel te willen doen, maar daar is vanuit de gemeente nog niet op gereageerd. Dat vind ik een slechte zaak", aldus eigenaar Maarten van Bragt.

Hij wil bij de gemeente een voorstel doen om in ruil voor het behouden van de winkel iets te doen aan de bestemming van het perceel waar hij nu gebruik van maakt. "Ik weet dat binnen een jaar het bestemmingsplan voor het buitengebied herzien moet worden. Dat vind ik een goede aanleiding om eens te bekijken hoe we om kunnen gaan met de bouwbestemming die op het gebied ligt. Ik kan het niet precies uitleggen, maar je moet het zo zien: ik lever een grote bouwvergunning in, in ruil voor het behoud van mijn winkel", aldus Van Bragt.

Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt binnenkort een gesprek geregeld tussen de burgemeester en Maarten van Bragt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.