Home

Achtergrond

Toproos breidt uit

Het buitenrozencomité van de Vaste Keurings Commissie (VKC) gaat dit jaar twee nieuwe categorieën in de Toproos-keuring beproeven: de categorie 'bodembedekkende rozen' en de categorie 'miniatuurrozen'.

Volgend jaar worden ze wellicht doorgevoerd in de keuring. Dit meldde VKC-coördinator Gerard de Wagt vorige week vrijdag op de jaarvergadering van de NBvB-cultuurgroep van rozen en rozenonderstammen in Boskoop.

Verder gaat de VKC dit jaar, in overleg met de Nederlandse Rozenvereniging, alle Toprozen in tekst en beeld op de website vkc.nl zetten. Hiervoor moet de site eerst gerenoveerd worden, dit is in september klaar.

In juli tot slot ontvangen de rozen Alfresco en Tequila het predicaat Toproos. Alfresco ('Chewcorpink') is een zalmkleurige klimroos van de Engelse veredelaar Warner. Tequila ('Meipomolo') is een oranjegele roos van Meilland uit Frankrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.