Home

Achtergrond 143 x bekeken

'Topman heeft minder vertrouwen in economie'

Het vertrouwen van bestuursvoorzitters in de economie is voor het eerst in vijf jaar gedaald.

De angst voor een recessie en een daling van de omzet zijn de belangrijkste zorgen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van accountants- en advieskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 1150 topbestuurders.

Vooral in Noord-Amerika en West-Europa is het vertrouwen onder topmannen afgenomen. In de opkomende markten zoals Azië en Oost-Europa zijn de bestuurders juist positiever geworden over de groeivooruitzichten. "Misschien omdat zij de afgelopen tien jaar nog niets anders hebben meegemaakt dan een snelle expansie'', aldus de onderzoekers.

Behalve de vrees voor een recessie scoorden ook het gebrek aan talentvolle werknemers en overregulering hoog op de lijst van knelpunten. Over energieschaarste, klimaatverandering en terrorisme maakt de top van het bedrijfsleven zich minder zorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.