Home

Achtergrond 46 reacties

Thieme wil regels voor dieren op tv

Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) wil dat er richtlijnen komen om te voorkomen dat dieren te pas en te onpas opdraven in televisieprogramma's.

Het Kamerlid wees er vandaag voor BNR Nieuwsradio op dat ze wil onderzoeken of het wel is toegestaan dieren zo te exploiteren. Net als kinderen zouden dieren in dit geval moeten worden beschermd, vindt ze. Het zou volgens haar een taak van de overheid kunnen zijn om hier vooral bij de publieke omroepen paal en perk aan te stellen.

Thieme vindt dat bijvoorbeeld in het programma van Paul de Leeuw veel gebruik wordt gemaakt van dieren. "Dieren ervaren heel veel stress, worden op een verkeerde manier gehanteerd en worden vaak ook belachelijk gemaakt.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Martijn uit leeuwarden, je past inderdaad perfect bij de pvdd. Je hebt het over 10 procent groei, nou jongen hoe kleiner de partij hoe makkelijker de groei. Als er een partij is met 1 lid, en er komt er het volgende jaar 1 bij, dan heb je 100 procent groei!!!!! 10 procent groei zegt dus helemaal niets, Martijn!. Maar om dat je dat in eerste instantie niet snapte, is de pvdd inderdaad een heel mooi partijtje voor jou, daar lopen wel meer vann dat soort lieden rond. Hoe minder hersens hoe meer we je welkom heten bij de pvdd!!

 • no-profile-image

  we blijven lachen

  grappig mensen, ja echt komisch hierzo. Een paar mensen die over en weer mekaar Donald Duck verhaaltjes schrijven. Ach ja, zo heeft er tenminste niemand last van

 • no-profile-image

  Boer Harms

  Hey wakker dier,en dan bedoel ik de orgineele ooorspronkelijke bij de bigbang ontstane een wakker dier.Je kunt jezelf mischien beter GROOTBEKDIER noemen?

 • no-profile-image

  Aidan

  wakker dier uit weidestijn,zijn dat niet die plaatsen waar koeien door de stalvloer zakken en verzuipen in de gierkelder ? en dat twee keer in een week

 • no-profile-image

  jaja

  Eerst Loeki de Leeuw van de buis. Nou Paul de Leeuw. Waar is de goeie ouwe tijd gebleven van de Fabeltjeskrant met het grote dierenbos?

 • no-profile-image

  vrij Nederland

  Kunnen we nou a.u.b. niet eens ophouden die thieme elke keer maar weer opnieuw aandacht te geven.Je moet haar gewoon doodzwijgen.Telkens weer vragen zus en zo slaat allemaal nergens op.Ze is gewoon mediageil en hoe ze verder is wil ik beslist niet weten

 • no-profile-image

  Marnix

  Politiek doorspekt met Thiemelantijntjes, intentie is dan wellischt terecht, maar je kan er ook in doorschieten......

 • no-profile-image

  Frans

  Ze wil het onderzoeken... Toe maar gooi het geld maar weer over de balk!! Niet te veel aandacht aan haar en die zeurders schenken. Bij de volgende verkiezingen is het weer over mogen we hopen..

 • no-profile-image

  gert

  wordt de fabeltjeskrant van thieme zeker ook verboden

 • no-profile-image

  Hertogs

  @Jagerwurst. Wat een taalgebruik. En dit wordt niet geveegd van de site. Klassejustitie noem ik dat. Wanneer natuurbeschermers hier uit de slof schieten wordt alles onmiddellijk gekuist, maar de zgn. "boerenintelligentie" blijft staan. Het wordt door de discussies de laatste tijd ook steeds meer duidelijk dat de "boeren" er geen raad meer mee weten. De aanhangers van Thieme (zou eigenlijk MP moeten zijn, MP= minister...) winnen publiekelijk steeds meer terrein en dat komt gewoon dat men in Nederland "boeren en jagers " niet meer gelooft. wanneer deze heren in de kam gepinkt worden volgen de meeste grove verwijten. Ik kwalificeer dit telkens als zijnde "de laatste achterhoedegevechten": dat zij mogen rusten in vrede.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Elke dag schaam ik mij voor oa. de gangbare dierenexploitanten.
  Elke dag schaam ik mij hier, dat hier tegen mijn broekspijpen geplast wordt door imitatie diertjes en imitatie marjannekes.
  Als ik geen atheist maar goedgelovige zou zijn ...dan zou ik nu zeggen: oh heer wat ben ik u dankbaar dat ik niet zo ben als hen!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  en binnen kort komt er dus ook een wetsvoorstel van de pvdd dat het verboden wordt om nog langer schaamluizen te bestrijden. Die hebben immers ook recht op een leven!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  tis weer lachen

  Wat wordt er weer een theater opgevoerd door oa dat wakkere dier. 99% kent u niet eens, het zal u wel gemoedsrust geven, maar het heeft totaal geen invloed op wat dan ook. Ik vindt u zielig en nutteloos. u bent destructief. Mensen reageer toch niet op dat ledige schorriemorrie. Laat toch links liggen.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Jaap ik krijg steeds meer bewondering voor je. Je moet er maar tegen kunnen, altijd maar dat gezemel van Marjanekke.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Hallo Aidan,
  Inmiddels is een wakker dier de meest geïmiteerde
  reageerder hiero.
  Dat schept verwarring , maar geeft ook voldoening.
  Zeker nadat iemand mij vandaag zei, dat men iemand graag imiteert ...die men volgt,
  (jezus, elvis enz.).
  Overigens heb ik liever dat men mij imiteert en niet die walgelijke kwal, die zich paul -schreeuwlelijk- de leeuw pleegt te noemen.
  Nu worden mijn inzendingen nog beter gelezen.
  Immers niet iedereen is bij machte om het origineel direct herkennen.
  Voor jou Aidan zal dat gemakkelijker zijn dan voor de gemiddelde reageerder.
  Klasse herkent klasse Aidan.
  Een van de weinige mensen die weet wie er achter -een wakker dier- schuilgaat, is een "gangbare" boer.
  Maanden geleden zei die het volgende: wakker kereltie ...
  jij bent een artiest, jij laat mensen dansen of op de haverkist springen.
  Mjn antwoord: Boer Bart.... ik ben een artiest,
  ARTIESTEN DANSEN NIET,
  ZIJ LATEN DANSEN.
  Dans imitators dans!

 • no-profile-image

  Arend

  Respect voor andere mensen ongeacht sexe,huidskleur,geloof dan wel beroep zoals je dat ook voor dieren hebt

 • no-profile-image

  wakker dier

  jammer geen westerns meer, moeten de cowboys maar op bezemstokken door de prairy rennen.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Mw Heusinkveld heeft een helder punt.
  Het zou deelnemers, boeren, buitenluii, activisten en serieuze liefhebbers van dieren en natuur sieren indien er op een correcte wijze geuit wordt.
  Elkaar begrip bijbrengen is van belang daar overheid en vertegenwoordigers(van alle belangengroepen) dat kennelijk niet in hun mars hebben en of belangrijk genoeg vinden.
  Dus graag de uitwisseling op een nuchter en eerlijk niveau.

 • no-profile-image

  Een wakker dier

  Komen de dieren eens op een andere plek als in een kooi en is het weer niet goed.. zucht.. Pvdd en Wakker dier solliciteren naar een enkele reis verweggistan. Oh ja, wie weet wat boerdeij is?

 • no-profile-image

  ronald

  Het is onverantwoord om de dieren ongevraagd op de bune te laten verschijnen,velen hebben cameravrees en moeten na dien veelal psychies na behandeld worden.
  Wat dat betreft heeft dat katte mens van een Thieme gelijk, om maar te zwijgen van het katje wat op haar pluche plaats neemt.

 • no-profile-image

  Lolo Veras

  Ik denk dat een groot deel van televisiekijkend Nederland zich toch wel even bedacht moet hebben tijdens de televisieuitzending van Paul de Leeuw, ofdat het wel helemaal oké is om dieren in de uitzending te halen. Maar dit vind ik ook wanneer Gerard Joling in een uitzending van Jensen, doodleuk op een olifant komt binnenwandelen. Dit soort misbruik van dieren moet gewoon stoppen. Die beesten zouden helemaal niet in een uitzending op moeten dagen om mensen te 'pleasen'. Marianne heeft dus een heel goed punt.

 • no-profile-image

  piet

  Dan ben ik op de goeie weg als je schaamte gevoel je van je meester maakt. Ik zit hier namelijk met een groote lach tegen je broekspijpen te urineren. Iemand als jij, die in zijn fantasiewereld zich heeft opgeworpen als de redder der dieren.Je weet echt van toeten nog blazen, ik heb het al vaker tegen je gezegd. Je bent nog nooit op een boerderij geweest. Kom uit je luie nest vandaan, kom eens kijken bij me op de boerderij. Neem Marjanne mee, maar dan blijft het weer stil he, als ik dat voorstel!! Bang dat je fantasie wereld in stort, en ja wat heb je dan nog om voor te leven. Alleen je uitkering???.
  Groeten Piet de Boer0622471662

 • no-profile-image

  tineke volkers

  helemaal mee eens !!!!!!

 • no-profile-image

  M.Thieme

  schaam jij je nooit, uitkeringtrekker uit weidenstein??????????

 • no-profile-image

  Anton Kramer

  Op deze manier worden schaamluizen en huisvlooien nog verheven tot beschermde diersoort...

 • no-profile-image

  wakker dier

  Oh ja, en welke regels gelden voor haarzelf? Laten we daar eens mee beginnen.

 • no-profile-image

  gert

  er moeten ook regels komen om te pas en te onpas kamervragen te stellen

 • no-profile-image

  Jan

  Laat de Leeuw maar helemaal stoppen met zijn voorspelbare vuilspuiterij!!

 • no-profile-image

  Gerrit

  @ jaja, Tiswa....
  De fabeltjeskrant is allang terug! en hoe!!!!!;-) op rtv Oost is het allang terug in de streektaal!! Lang leve meneer de oel
  ..
  En ach Marjanne thieme....nu deze éne keer heeft ze een ding...Paul de leeuw is ook een dier, dus die ook graag van de buis!!
  En voor de rest kan mevr. Thieme beter imigreren naar Afrika ofzo, of china, daar is erg nuttig werk te doen als je de filmpjes op youtube bekijkt!!

 • no-profile-image

  jagerswürst

  Tjonge jonge, dieren moeten net als kinderen worden beschermd. Welke organisatie sleepte laatst kinderen mee om te demonstreren tegen de vleeskuikensector? Juist ...
  Langzamerhand begint iedereen hopelijk door te krijgen, op een aantal onnozele na, met wat voor volk we hier te maken hebben. Zouden we niet nog een stuk ijsselmeer kunnen inpolderen en deze "meute" daar lekker hun ding laten doen. Dan kunnen wij weer aan de slag met nuttige zaken.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Vind ik wel dapper van Thieme dat ze Paul de Leeuw aan durft te spreken op zn gedrag

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Wel geinig dat hier telkens
  weer mensen zijn die mij graag imiteren.
  Jalouzie?
  Ook nu is er op 20.24 uur iemand die te weinig zelfvertrouwen heeft om "voor eigen kop" te gaan.
  Het origineel ondertekent echter ALTIJD met >een<
  wakker dier weidestein.
  Ik wil bedoelde reageerder erop wijzen dat het niet is toegestaan om iemands naam te gebruiken voor eigen gebruik.
  Dit is strafbaar!
  Stichting wakker dier hoeft hier geen genoegen mee te nemen.
  Ik ga ervan uit, dat dit onwetenheid is geweest van de genoemde inzender.
  Gebeurt dit vaker dan krijgt Agd./de Boerdeij het verzoek om genoemde persoon een IP ban te doen toekomen.
  Waarvan acte.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Gaarne zouden wij regels en richtlijnen zien voor het verschijnen van Thieme op tv. Het zou een taak van de overheid kunnen zijn om hir vooral bij publieke omroepen paal en perk aan te stellen.
  Wij vinden vooral dat er in programma's van de linkse omroepen veel gebruik wordt gemaakt van PvD-aanhangers. Kijkers ervaren daardoor heel veel stress, zaken worden op een verkeerde wijze geïnterpreteerd en de landbouw wordt vaak ook belachelijk gemaakt.

 • no-profile-image

  Dorien

  Wat zullen die mensen die de PvdD hebben gesteund omdat ze zo van hun huisdier houden en kleertjes aandoen, zich nu moeten gaan schamen dat hun partij zich tegen hen gaat keert (hun dier zal volgen). Eindelijk wordt er naar anderen dieren dan de landbouwhuisdieren gekeken. Mensen laat Thieme maar los dit wordt haar eigen doodsteek, goed zo volhouden zo. Zeker ook omdat Thieme zichzelf nu te kijk gaat zetten omdat juist zij kinderen heeft gebruikt om tegen de veehouderij te zijn. Als wij agrarisch nederland maar langgenoeg volhouden tegen Thieme en consorten dan doen zij zichzelf de das om. Zie ook artikel van Jan Goudriaan "vegetarisch maal redt de wereld niet", hier bij het agd.

 • no-profile-image

  Martijn van Meekeren

  Tsjonge, wat een fantastische kwalificaties voor Marianne Thieme en haar partij van onze "nuchtere" agrarische medeburgers. Misschien mag ik er even op wijzen dat de PvdD in 2007 de partij was met de grootste ledenaanwas van netto bijna 10%? Gelukkig zij er nog veel landgenoten die mededogen met en respect voor het dier zo belangrijk vinden dat ze ook in de politiek hier een stem aan willen geven. Dat met name in de agrarische sector de paniek en irritatie toeneemt is een teken dat de PvdD haar werk kennelijk uitstekend uitvoert. Mijn partij is de Partij voor de Dieren!

 • no-profile-image

  Willem

  Ik vind dat dieren ook niet in de politiek thuishoren zoals die domme big van een thieme

 • no-profile-image

  t blijft lachen

  Ach mensen, verheug u niet, dat u hier communiceert met een representatieve groep uit de agr.sector. Slechts een enkeling reageert hier. resumerend kun je volgens mij stellen, dat het allemaal wat onbelangrijk geneuzel is. Totaal niet van invloed. doei

 • no-profile-image

  Sjoerd

  Jaap, roep je froukje even tot de orde

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Schaam je imitatie dier.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ik ben van mening dat ze hierin een punt heeft.
  Heb me enorm geergerd aan die engerd die dus helemaal niet netjes met dieren omgaat. Wat zou hij thuis met dieren uitvreten?
  Juist nu moeten wij als veehouders haar in deze mening ondersteunen. Wij roepen terecht dat wij de dieren goed verzorgen en stellen helaas vaak vast dat de burgers en anderen (lees natuurbeheerders) er een potje van maken....
  Dus, houdt de discussie wel zakelijk en benoem wat goed en fout is. Dan sta je sterk.
  Mw. Thieme ik ben tegen de dogmatiek die je uitstraalt maar op voornoemd punt ben ik het met je eens.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Inderdaad Martijn,
  De Partij voor de dieren is niet meer weg te schrijven .
  Welkom bij de partij die voor jou en mij oplet dat ook dieren een redelijk leven krijgen.
  Er is veel werk aan de winkel.
  Want er is van alles aan de hand in gangbaar boerenland.
  De P.v.d.Dieren doet dat wat Groen niks (van femke)
  liet liggen, omdat die het veel te druk had/heeft met hoofddoekjes.
  Overigens was de laatste reactie van de meester om 19.59 uur.25 jan.
  Groeten van het originele wakker dier.

 • no-profile-image

  eva

  Niemand heeft het meer over de inhoud van het artikel! Dat stukje van Paul de Leeuw vond k ook erg onsmakkelijk, maar ik vond de hond niet echt onrustig overkomen, dat dat geldt eigenlijk voor de meeste dieren die ik in TV-programma's zie... ze zijn allemaal rustig. Wat is het volgende politiepaarden tijdens de rellen? Kinderboerderijen? 'Huis"dierbezit in het algemeen?

 • no-profile-image

  Gerry Heusinkveld

  Ik vind dat de boeren eens naar zich zelf moeten kijken ,wat Mariane Thiemen zegt is allemaal zo gek nog niet, dat gesleep met die dieren moet maar eens afgelopen zijn en niet te vergeten die kalver handel om misselijk van te worden. Boerin in Heelweg
  Ze mag op onze boerderij een kijkje komen nemen. De reactie van sommige mensen zijn laag bij de grond.

 • no-profile-image

  Clemmy

  Jammer dat Mv. Heusinkveld dan alleen weer de boeren noemt. Het gaat om regels voor dieren op tv. Dat zijn dan meestal de categorie Huisdieren die daar te pas en te onpas worden neergezet.
  Waarom nou altijd de boeren weer...wahaa Als het oorlog wordt..weten de mensen de weg wel naar de boerderij...jaja. Dan kijkt er niemand naar diervriendelijke melk...Sorry...dit is off topic.

 • no-profile-image

  Cor

  "Overigens was de laatste reactie van de meester om 19.59 uur.25 jan."

  Och, och knul toch.

 • no-profile-image

  gert

  thieme moet binnenkort zelf eens bij paul de leeuw in de show,dan kan hij haar ook eens belachelijk maken,of is ze dat al ?

Laad alle reacties (42)

Of registreer je om te kunnen reageren.