Home

Achtergrond

Tefal meldt veiligheidsrisico friteuse

Tefal, producent van huishoudelijke apparaten, waarschuwt consumenten voor een veiligheidsrisico bij de Tefal friteuse Pro Fry Oléoclean FR7009.

Dat heeft Tefal vandaag laten weten. Het verwarmingselement van deze friteuse kan tijdens en na gebruik doorverwarmen zolang de stekker niet uit het stopcontact is gehaald. Hierdoor kan oververhitting ontstaan.

Volgens de producent doet het risico zich alleen voor bij de apparaten die geproduceerd zijn tussen week 14 van het jaar 2005 en week 26 van het jaar 2007. Welke dat zijn is te zien op het productienummer op een label op de friteuse. De productienummers die eindigen op 05, 06 of 07 - waarvan de laatste vier cijfers lager zijn dan 2707 - komen in aanmerking voor vervanging.

Consumenten kunnen een vervangend verwarmingselement aanvragen bij de producent. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0800-0221977.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.