Home

Achtergrond 216 x bekeken 8 reacties

TV verbetert imago niet

En weer is een kijkcijferrecord gebroken: Boer Zoekt Vrouw trok zondagavond 4,1 miljoen kijkers, als wij de officiële statistieken mogen geloven.

De tv-goeroe’s raken er niet over uitgepraat en voorspellen dat het programma binnenkort de concurrentie met Oranje aankan.
Is dat belangrijk? Je zou het bijna gaan geloven, door alle aandacht voor de KRO-show en de troepen deskundigen die sociaal-maatschappelijke conclusies trekken. De ongekende aandacht zou zijn te verklaren door de hang naar het vrije platteland, waar je weliswaar hard moet werken maar dat dan wel in de buitenlucht kan doen. De stedeling zwijmelt bij zo’n bestaan, aldus de pseudo-wetenschappers die worden opgetrommeld om het tv-succes te verklaren. Het imago van de boer zou enorm zijn verbeterd.

De boer als ondernemer komt echter niet aan bod. En al die kijkers, zijn dat niet ook mensen die een keihard oordeel vellen over de landbouw als economische factor en achter de Partij voor De Dieren aanhollen in de roep de sector te decimeren tot een romantisch-biologische vrijstaat van keuterboeren? En verkneukelen zij zich niet vooral bij het zien van mannen onder moeders paraplu, onhandig in de omgang met vrouwen, camera’s en wat dies meer zij?

Met Boer Zoekt Vrouw is niets mis. Maar maak er niet meer van dan wat het is: een licht voyeuristisch tv-programma dat de tijdgeest raakt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rob

  en iedereen maar klagen over het imago van de boer, nou als je het mij vraagt dan denk ik dat het wel goed zit. 4.1 miljoen kijkers die naar een agrarisch programma kijken. IK VIND HET FANTASTISCH WAT DE KRO DOET en al die wetenschappertjes die daar allemaal liggen te zeuren om wat er gaande is, ZOEK EEN HOBBY, laat ons toch aan ons goede imago werken en laat zien dat we niet in en in slecht zijn maardat we het goed voor hebben met de dieren.
  groeten rob

 • no-profile-image

  Ben Menting

  Ik ben het met Willem eens. De schrijver van het stukje kletst uit zijn nek. Waar haalt hij het verdaan, romantisch-biologische vrijstaat en keuterboeren. Daar gaat bzv niet over, maar wel over liefde, het meest waardevolle in ons leven, waarmee de mensheid overleeft, koninkrijken worden gevestigd en de boer zijn bedrijf doorgeeft aan volgende generaties. Kijk, dat vinden mensen interessant en niet een biggetje meer of een kalfje minder.

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Over tendentieus gesproken. Wat een sullig artikel van een auteur die ook weer eens niet weet waar hij over schrijft. Er lopen alleen enkele gekken achter Thiemea aan, en niet hele volksstammen zoals hij beweert. De aversie van voorgenoemde figuren tegen de agrarier is hoofdzakelijk gebaseerd op jalouzie. Ten alle tijden zijn het doortastende rechtvaardige en ook nog eens plichts getrouwe inwoners van ons land. Laten zich niet snel gek maken door welke hype ook (Al Gore / Thieme en trawanten / Ammoniak uitstoot) maar blijven gewoon zelf denken. En dat vind de gemiddelde Nederlander blijkbaar heerlijk om te zien . Geen opgefokte toestanden e.d.
  KRO ga zo door, doen wij ook en laten we de kakefonie van al die betweters uit de grote stad lekker voor wat het.

 • no-profile-image

  Red-weider

  De mens staat centraal en dan de boer.
  Velen zijn vast benieuwd wat voor mensen wij zijn.
  Op zoek naar een vrouw en dan worden de deelnemers gevolgd hoe ze dat doen en die verschillen zijn groot. De term romantisch-biologisch die de auteur gebruikt in zijn colum is hierbij ongepast.
  Ooit kwam het prograama ondernemers van nature en dat haalde weinig kijkcijfers want de mensen begrijpen deze toonloze titel niet.
  En als mensen uit de stad en het platteland op zondagavond eens kijken hoe het bij Boerzoetvrouw gaat hebben ze de volgende dag wanner ze op het werk verschijnen meteen een leuk onderwerp om een goeie sfeer voor de rest van de werkweek te creeren.
  Dat er na de derde reeks nog meer edities volgen met als doel boerzoektvrouw voor altijd gevonden.

 • no-profile-image

  ton

  Waar was het AgD toen Marianne Thieme haar "wetenschappelijk onderbouwde" film presenteerde. Ik heb toen nergens de term opgetrommelde pseudo-wetenschappers gelezen.

 • no-profile-image

  aidan

  wat een geluk dat ik niet gekeken heb.
  ik voel een soort plaatsvervangende schaamte als ik jongelui als Jan met de korte achternaam voor schut zie staan
  als ze als boer ook zo doortastend zijn dan is het geen wonder dat er per week 15 boeren stoppen

 • no-profile-image

  willem

  Na het lezen van dit bericht heb ik maar 1 vraag: op welk feit baseert de auteur zijn commentaar/mening? Wat mij betreft mag de auteur gelijk aansluiten bij het legertje pseudo-wetenschappers die onder uit de zak krijgen want hij overtuigd zeker niet.

 • no-profile-image

  prins

  Een driewerf alaaf voor alle boeren in het land.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.