Home

Achtergrond 156 x bekeken

Super de Boer verbetert omzet licht

Super de Boer, voorheen Laurus, heeft de resultaten vorig jaar licht verbeterd.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die het supermarktconcern vandaag publiceerde. De netto-omzet kwam in 2007 uit op 1,642 miljard euro tegen 1,626 miljard euro het jaar ervoor.

Hiermee presteerde het bedrijf licht boven de verwachting van analisten. "We zijn tevreden met deze omzetontwikkeling'', aldus topman Jan Brouwer van het concern. Het aantal winkels is afgenomen van 357 naar 315. Super de Boer moest enig marktaandeel inleveren en ging van 7,6 naar 7,3 procent.

De oorzaak van deze ontwikkelingen lag in de verkoop door de supermarktketen van al zijn Edah- en Konmar-winkels. Het concern blies de overgebleven formule Super de Boer nieuw leven in. De reorganisatie leek zijn vruchten al af te werpen toen het concern bij de halfjaarcijfers voor het eerst winstcijfers kon rapporteren. De vergelijking met vorig jaar is lastig, aangezien de inmiddels verkochte formules de resultaten nog beïnvloeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.