Home

Achtergrond

Südzucker krijgt afstraffing op beurs

Het Duitse suikerconcern Südzucker kreeg op de aandelenbeurs een flinke afstraffing te verwerken.

De beurswaarde van het concern daalde donderdag met 10,5 procent. De forse koersdaling volgde nadat de Amerikaanse zakenbank JPMorgan zijn koersadvies voor Südzucker verlaagde van 16,5 naar 14 euro.

De zakenbank denkt nu dat de bedrijfsresultaten in de suikeractiviteiten in de komende twee jaren lager uitvallen dan eerder verwacht. Bovendien vreest de bank dat het voor Südzucker niet rendabel is om ethanol te produceren als gevolg van de explosieve prijsstijgingen bij mais en tarwe.

Ook voedingsconcern Unilever heeft deze week op de beurs te maken met een stevige koersval. Gisterochtend daalde de beurskoers bijna 6 procent nadat de Amerikaanse bank Morgan Stanley een adviesverlaging publiceerde. Volgens de bank kan Unilever de gestegen grondstofprijzen moeilijk doorberekenen in de verkoopprijzen.

Vis- en veevoerconcern Nutreco zag zijn beurswaarde daarentegen fors stijgen. De banken in Nederland zien Nutreco dit jaar als een van de grote favorieten op de beurs en oordelen dat het aandeel nogal is ondergewaardeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.