Home

Achtergrond

Subsidie voor semi-gesloten kassen morgen open

Morgen gaat de subsidieregeling Marktintroductie energie-innovaties (MEI-regeling) van start.

De subsidie is bedoeld voor glastelers die willen innoveren in hun energiesystemen en semi-gesloten kassen.

De MEI-regeling is tot en met 15 maart open. LNV stelt 10 miljoen beschikbaar voor investeringen in semi-gesloten kassen. Voor andere innovatieve energiesystemen is 3,5 miljoen euro beschikbaar. Aanvragers kunnen maximaal 40 procent subsidie ontvangen op hun investeringskosten. De subsidie moet worden aangevraagd bij Dienst Regelingen.

Een belangrijk verschil met de openstelling in 2007 is dat de subsidieaanvrager pas mag starten met zijn project na toekenning van de subsidie door Dienst Regelingen. Ook het systeem van beoordelen van de aanvragen voor semi-gesloten kas is veranderd.

Dit jaar beoordeelt een onafhankelijke commissie de aanvragen volgens een tendersysteem. Dit betekent dat de aanvragen die het meest aan de criteria voldoen subsidie krijgen. De volgorde van binnenkomst van de aanvragen is dus niet meer belangrijk.
Een tweede openstelling dit jaar gebeurt in september.

Op 7 februari is er een informatiemiddag over de MEI-regeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.