Home

Achtergrond 206 x bekeken

Subsidie voor samenwerking in innovatie

Openstelling van 1 februari tot 15 maart 2008

Dienst Regelingen verstrekt €8 miljoen subsidie voor samenwerking bij innovatieprojecten. Landbouwondernemers en agro-MKB-ondernemers die samenwerken aan innovatieprojecten, kunnen tussen 1 februari en 15 maart 2008 een aanvraag doen bij Dienst Regelingen. De subsidie staat dan open voor ondernemers in de akkerbouw, opengrondtuinbouw, bijenhouderij, biologische landbouw, glastuinbouw en paddenstoelenteelt. De intensieve veehouderij en melkveehouderij zijn in mei aan de beurt voor de subsidieregeling.

De subsidie is onderdeel van de regeling Samenwerking bij innovatieprojecten. Voor alle openstellingen samen is er in 2008 €8.020.000 beschikbaar. Vergoeding is mogelijk voor maximaal 35 procent van de kosten die onder de voorwaarden vallen.

Samenwerkingsprojecten in de akkerbouw, opengrondtuinbouw en bijenhouderij ontvangen samen €1,2 miljoen. Samenwerkingsprojecten in de biologische landbouw krijgen €420.000. Voor projecten in de glastuinbouw en paddenstoelenteelt is er een totaalbedrag van €3 miljoen. Voor de subsidies die in mei aangevraagd kunnen worden, is €2,2 miljoen bestemd voor intensieve veehouderij en €1,2 miljoen voor melkveehouderij.

Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Aanvragen die het meest aansluiten bij de subsidiedoelstelling komen het eerst in aanmerking. Aanvragers kunnen hun projectidee eerst laten toetsen door Dienst Regelingen. De dienst geeft dan aanbevelingen en kan snel beoordelen of het zinvol is om subsidie aan te vragen. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Een belangrijk verschil met 2007 is dat de subsidievrager pas mag starten met zijn project nadat de subsidie door Dienst Regelingen is toegekend. Voorheen kon dit al na de ontvangstbevestiging. Bij de beoordeling van projecten in de glastuinbouw houdt Dienst Regelingen nu ook rekening met de innovatieagenda van het innovatieplatform Flowers & Food, Winnen aan Waarde. Projecten die daarbij aansluiten maken een grotere kans op subsidie.

Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure staat in de brochure en in de toelichting bij het aanvraagformulier, binnenkort te vinden op de website van Het LNV-loket. Insturen van de subsidieaanvraag kan ook via deze site (via Mijn dossier). Ondernemers kunnen ook per telefoon een formulier gratis aanvragen via nummer 0800 – 22 333 22 van Het LNV-Loket.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘innovatie’

Meer informatie Website van het LNV Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.