Home

Achtergrond

Storm vanmiddag op zijn hoogtepunt

De storm die vandaag over het land trekt, bereikt vanmiddags zijn hoogtepunt, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Het KNMI gafwoensdag al een voorwaarschuwing af voor zware windstoten die donderdag over het land razen.
Aan de gehele Nederlandse kust zal volgens het KNMI windkracht 9 worden bereikt. In het noordwestelijk kustgebied (de kop van Noord-Holland en de waddeneilanden) kan het misschien windkracht 10 worden, aldus de woordvoerder. De wind zal daar snelheden bereiken tussen de 105 en 110 kilometer per uur.
In het binnenland worden zware windstoten verwacht van 90 kilometer per uur. Volgens de zegsman kan het verkeer hier flink last van hebben. De avondspits ondervindt vrijwel zeker hinder van het zware weer. De storm zal in de loop van de avond weer afnemen, voorspelt het weerinstituut.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.