Home

Achtergrond 180 x bekeken

Stork heeft 'redelijk' jaar achter de rug

Industrieel concern Stork heeft een 'redelijk' jaar achter de rug.

De activiteiten op het gebied van technische dienstverlening draaiden uitstekend, terwijl de luchtvaartdivisie en de productie van kippenslachtmachines onder druk stonden. Dat heeft Stork vandaag bekendgemaakt.

De nettowinst over geheel 2007 bedroeg 67 miljoen euro, minder dan de helft van de 150 miljoen euro in 2006. In dat jaar bestond Stork echter nog uit vijf divisies, nu zijn dat er drie. Stork verwacht dat de resultaten verder zullen verbeteren, zowel op eigen kracht als door middel van acquisities. Hierbij gaat de onderneming er wel van uit dat een economische recessie uitblijft.

Stork presenteerde de cijfers voor de laatste keer als beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf wordt overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Candover en verdwijnt naar verwachting op 19 februari van de beurs.

Food Systems, dat kippenslachtmachines maakt, presteerde goed, maar wist het resultaat van 2006 niet te evenaren. Stork nam in het vierde kwartaal van 2007 een last van 7,5 miljoen euro om een reorganisatie door te voeren bij het onderdeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.